Salariile angajaților de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud nu vor fi majorate în 2019, ci vor rămâne la nivelul celor stabilite încă din anul 2017, însă, acestora li se vor adăuga două prevederi care au fost stabilite de Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit despre acest subiect și a precizat că salariilor li se vor adăuga o normă de hrană în valoare de aproximativ 300 de lei, dar și tichete de vacanță.

”Salariile vor rămâne cele care sunt de la finalul anului 2017, pentru că odată cu Legea Salarizării, la Consiliul Județean nu au crescut salariile, au rămas cele din 2017, la care se vor adăuga prevederile legale stabilite de Guvernul României. La salariile în plată astăzi se vor adăuga tichetele de vacanță și norma de hrană de aproximativ 300 de lei pe lună, cum prevede legea”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean a mai precizat că în opinia sa, în momentul de față, salariile din sistemul public sunt civilizate.

În ceea ce privește bugetul instituției pe anul în curs, Moldovan a mai completat că nu are proiecția finală a acestuia, însă este convins că va arăta mai bine decât cel de anul trecut. ”Tot ceea ce se întâmplă și s-a întâmplat bine în județ, pune presiune pe buget. Adică toată dezvoltarea secțiilor de la spital pune presiune pe buget. Toate dezvoltările privind Centrul Cultural Dacia, cu cinematograf, cu un nou sediu la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pun presiune pe buget. Acordarea tichetelor de vacanță, a normelor de hrană pentru cei din sistemul public, care sunt noutate de la 1 ianuarie 2019, înseamnă presiune pe buget. Dacă luăm, DGASPC -ul unde avem câteva sute de asistenți maternali, costurile cu resursa umană reprezintă o pondere mare în buget … Din bugetul total al CJ, peste 60 la sută merge la DGASPC” a mai spus Emil Radu Moldovan.

Ultimele date privind venturile angajaților din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud au fost făcute publice la 01.10.2018 și arată astfel: