Tineri din Bistrița-Năsăud, amendați de jandarmi! Vezi motivul

0
1

Patru tineri din localitățile bistrițene Domnești, respectiv din Beclenuț au fost surprinși de jandarmi în timp ce se plimbau pe strada Rodnei din municipiul Bistrița. Aceștia au fost legitimați, iar jandarmii au constatat că nu au domiciliul în Bistrița.

 

Astfel, celor patru tineri li s-au solicitat declarațiile pe proprie răspundere cu privire la motivele pentru care nu se află în localitatea de domiciliu, însă aceștia nu au putut prezenta niciun înscris în acest sens, ca urmare au fost sancționați, conform legii, cu câte 500 de lei fiecare.

Totodată, mai mulți tineri s-au adunat în municipiul Bistrița, pe strada Panait Cerna iar conform reglementărilor legale în vigoare aceștia au fost avertizați că „în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mare de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”.

Pentru aceste fapte, sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.500 lei și se aplică conform legii nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID -19, art. 65, lit. m.

De asemenea, continuă acțiunile preventive și de informare a populației dar și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice închise – în mijloacele de transport în comun și magazine, care trebuie respectate pe perioada stării de alertă.

Conform normelor legale privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.