Un traficant de persoane și unul de minori, care se află încarcerați în Penitenciarul Bistrița, au oferit unor adolescente din județul Bistrița-Năsăud detalii despre modul în care gândesc și acționează infractorii, dar și sfaturi utile despre felul în care pot evita să ajungă victime ale traficului de carne vie. Totul a făcut parte dintr-un experiment pregătit de polițiștii Compartimentului Prevenirea Criminalității.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud derulează în perioada 1 – 8 martie o campanie de prevenire a victimizării femeii, campanie intitulată ”Femeia – informată și protejată”. În cadrul acesteia, Compartimentul de Prevenire a Criminalității a organizat o acțiune inedită la care au participat 25 de adolescente.

Tinerele au avut șansa să afle cum gândesc infractorii direct de la cei care au recurs la astfel de acțiuni. Un traficant de minori și un traficant de persoane, care se află încarcerați în Penitenciarul Bistrița, le-au vorbit tinerelor despre ce înseamnă să comiți o infracțiune. Experimentul a fost numit ”carte-vie”.

Cele mai bune lecții le învățăm din experiențele oamenilor, fie că sunt frumoase sau nu. 25 de adolescente, din Bistrița-Năsăud, au avut ocazia să afle cum gândesc infractorii, în cadrul unui experiment de tip „Carte-vie”, ce a avut loc la Penitenciarul Bistrița, iar ”cărțile vii” au fost un traficant de persoane si un traficant de minori” arată, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Compartimentul Prevenirea Criminalității.