Județul Bistrița-Năsăud se situează pe locurile codașe în ceea ce privește traficul de „carne vie”, potrivit datelor prezentate de reprezentantul IPJ Bistrița-Năsăud într-o ședință a Comisiei Județene de Incluziune Socială, care a avut loc, joi, la Instituția Prefectului.

 

Membrii Comisiei Județene de Incluziune Socială din județul nostru s-au reunit astăzi într-o ședință, cu scopul de a analiza raportul privind stadiul îndeplinirii obiectivelor cuprinse în Planul de acțiuni din domeniul incluziunii și protecției sociale în semestrul I din acest an.

Printre subiectele abordate a fost și traficul de „carne vie”, membrii comisiei solicitând date reprezentatului IPJ Bistrița-Năsăud, subcomisarul Mihaela Schreiner, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

„Au fost purtate mai multe discuții cu privire la «traficul de carne vie» (dacă există informații la nivel de județ și de unde pot fi solicitate), care este locul județului într-un clasament național cu privire la numărul de infracțiuni și procentul acestora raportat la populația județului.

Conform ultimelor raportări în domeniu, reprezentantul IPJ BN a menționat faptul că județul Bistrița-Năsăud se află pe locul 35 cu privire la incidența infracțiunilor raportate la populația județului”, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, potrivit sursei citate, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, numărul de infracțiuni este mai scăzut în comparație cu alte județe, această afirmație fiind susținută de numărul de persoane încarcerate în Penitenciarul Bistrița care provin din alte județe ale țării.