Două persoane au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale în urma unui accident rutier petrecut, pe DN 17D, în localitatea Coldău din județul Bistrița-Năsăud, în care au fost implicate un microbuz și două autoturisme. În microbuz se aflau cinci persoane, printre care se numără și cele două transportate la spital, iar în autoturisme se aflau alte două persoane, care însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Un accident rutier a avut loc, joi, în localitatea bistrițeană Coldău, la intersecția DN 17 cu DN 17D, unde șoferul unui autoturism, condus de un tânăr din Dej, județul Cluj, nu a acordat prioritate unui microbuz, condus de un sucevean. Acesta din urmă a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat din Beclean.

„Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 27 de ani, din Dej, care circula pe DN17D, pe direcția de mers Salva-Beclean, la intersecția cu DN17, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar, de un bărbat de 48 de ani, din Gura Humorului, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, autoturismul (n. r. – microbuz cu 5 locuri) condus de sucevean a fost proiectat pe sensul opus de mers într-un alt autoturism, condus de un bărbat de 63 de ani din Beclean, care circula regulamentar, înspre Beclean”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

În accident au fost implicate șapte persoane, cinci fiind ocupante ale microbuzului, două dintre acestea suferind traumatisme cranio-cerebrale și au fost transportate la CPU Beclean pentru îngrijiri medicale.

Șoferii celor două autoturisme nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Toți cei trei șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În continuare polițiștii din Beclean efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.