Cadrele didactice care au susținut proba scrisă a examenului de titularizare au aflat astăzi și notele pe care le-au primit după rezolvarea subiectelor. Rezultatele au fost făcute publice pe pagina titularizare.edu.ro.

Potrivit datelor de la nivelul Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, la nivelul județului au fost obținute trei note de 10, la disciplinele Asistență Medicală Generală (Maiștri Instructori), Biologie și Limba și Literatura română.

Alți 174 de candidați au obținut note mai mari sau egale cu 7 (42,33 %), în vreme ce 144 au obținut note între 5 și 7. 93 de candidați nu au reușit să obțină note peste 5 (un procent de 22,62 la sută).

În Bistrița-Năsăud, au susținut proba scrisă a examenului de titularizare 411 cadre didactice.

Cei nemulțumiți de note pot depune contestaţii la sediul Inspectoratului Școlare Judeţean Bistrița-Năsăud, pe 23 iulie, până la ora 21:00 şi pe 24 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în data de 1 august va avea loc repartizarea posturilor didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor, a două categorii de cadre didactice:

  • cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular;
  • cadre didactice debutante, care au ocupat posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată prin concurs în ultimii şase ani şi care au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.