Trei persoane date dispărute la nivel național, dintre care două sunt minore, au fost descoperite pe raza județului Bistrița-Năsăud, în urma unor verificări efectuate la finele săptămânii trecute de către polițiști. Alte 11 din municipiul Bistrița au fost depistate cu probleme în ceea ce privește documentele de identitate.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat, vineri, pe raza municipiului Bistriţa și a județului, pentru identificarea persoanelor dispărute de la domiciliu şi pentru care s-a dispus măsura căutării la nivel naţional.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma activităţilor desfăşurate au fost depistate două minore de 13, respectiv 16 ani, acestea fiind predate Centrului pentru Protecția Copilului Bistriţa. De asemenea, a fost depistat pe raza localității Hăşmaşul Ciceului, comuna Uriu, un bărbat de 48 de ani, care era căutat la nivel naţional din noiembrie 2017, fiind persoană dispărută.

Tot vineri, polițiștii au efectuat acțiuni preventive în zona Zăvoaie din municipiul Bistrița, care au avut drept scop prevenirea săvârşirii de fapte antisociale, depistarea unor persoane dispărute și respectarea prevederilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Potrivit sursei citate, o atenție deosebită a fost acordată depistării minorilor care locuiesc în condiţii improprii de igienă, ori sunt determinaţi să practice acte de cerşetorie.

În acest sens, au fost legitimate 28 de persoane, iar 11 au conduse la sediul Poliției, în vederea lămuririi unor aspecte în legătură cu documentele de identitate.