Trei decese cauzate de pneumonie s-au înregistrat, în ultima săptămână, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Două dintre persoanele care au decedat fac parte din grupa de vârstă 50-64 ani, iar cea de-a treia avea peste 65 de ani.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a dat publicității, marți, statistica privind cazurile de viroze înregistrate în săptămâna 7 – 13 octombrie la nivel județean.

Potrivit informațiilor comunicate de instituție, în ultima săptămână au fost raportate peste 2.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, majoritatea fiind înregistrate la grupa de vârstă 5 – 14 ani (609 cazuri). 17 persoane diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare au necesitat spitalizare, 14 provenind din rândul copiilor.

De asemenea, în același interval au fost înregistrate și 191 de cazuri de pneumonie. Dintre acestea, 41 de cazuri au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare, necesitând internare. Trei dintre aceste cazuri au prezentat complicații, motiv pentru care s-au înregistrat și primele decese din acest sezon cauzate de pneumonie. Persoanele care au decedat provin din grupele de vârstă 50 – 64 de ani (1 caz) și > 65 de ani (2 cazuri).

În schimb, nici în prima săptămână a lunii octombrie și nici în săptămâna 7 – 13 octombrie nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a comandat pentru sezonul 2019 – 2020 peste 16.500 de doze de vaccin antigripal, prima tranșă destinată imunizării populației fiind așteptată să sosească în județ.