Trei persoane din Bistrița-Năsăud sunt cercetate pentru contrabandă de țigări, în urma unor percheziții domiciliare care au avut loc marți și joi pe raza județului. Polițiștii au confiscat peste 1.000 de pachete de țigări, dar și sume importante de bani.

 

O femeie în vârstă de 40 de ani, din localitatea Chiraleș, și un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Bistrița, au fost reținuți joi, și sunt cercetați pentru contrabandă. Procurorii vor decide dacă vor aplica măsuri preventive sau nu.

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Ordine Publică și ai Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au pus în aplicare 5 mandate de percheziții domiciliare„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane din Bistrița și Chiraleș, bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă într-un dosar sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Cu această ocazie au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 7720 țigarete de diferite mărci (n. r. – 386 pachete de țigări), despre care există suspiciunea că provin din acte de contrabandă, neavând aplicate timbre sau banderole fiscale, precum și suma de 14.750 lei.

De asemenea, marți, 15 octombrie 2019, în cadrul unui dosar de contrabandă, instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, au fost efectuate alte două percheziții pe raza localității Rodna, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea faptelor.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 12.960 țigarete (n. r. – 684 pachete de țigări), care ar proveni din contrabandă și suma de 3.700 de lei. O femeie de 43 de ani, din Rodna, bănuită de comiterea faptei, a fost reținută, iar ulterior a fost prezentată parchetului, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile„, a mai precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița .

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.