Trei tineri din Bistrița-Năsăud s-au luat la bătaie, săptămâna trecută, unul ajungând la spital cu o plagă înjunghiată.  Doi dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior unul fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile pentru tentativă de omor.

 

Polițiștii au fost sesizați, vineri, de către personal medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu privire la faptul că a fost internat pe secția chirurgie un bărbat de 29 de ani, din Poienile Zagrei, care prezenta o plagă prin înjunghiere. Bărbatul a declarat polițiștilor că a fost agresat în seara de 9 ianuarie, de persoane necunoscute, în timp ce se afla pe raza municipiului Bistrița.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat doi tineri în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, din localitățile Milaș, respectiv Jelna. Aceștia sunt bănuiți că, la data de 9 ianuarie, împreună cu cel de 29 de ani din Poienile Zagrei, în urma unui conflict spontan izbucnit, s-ar fi agresat reciproc.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că tânărul de 20 de ani din Milaș, împreună bărbatul de 29 de ani din Poienile Zagrei l-ar fi agresat pe cel de 21 de ani care, la rândul lui, l-ar fi înjunghiat cu un cuțit pe cel de 29 de ani. Cei doi tineri de 20 și 21 de ani au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru lovire sau alte violențe și vătămare corporală„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Duminică 12 ianuarie, cazul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, fiind efectuate cercetări pentru tentativă la infracțiunea de omor și lovire sau alte violențe. Procurorul criminalist a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de tânărul de 21 de ani din localitatea Jelna, care este cercetat pentru tentativă la omor.