Trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, au ajuns, vineri dimineața, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița după ce au fost victime ale unui accident rutier. Acesta s-a produs pe DN 17C, șoseaua care leagă județul Bistrița-Năsăud de Maramureș.

Accidentul rutier s-a produs vineri dimineata, în jurul orei 07:30, când șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și mașina a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Cu toate că în zonă a fost direcționat și un echipaj de descarcerare, niciuna dintre cele trei persoane care se aflau în mașină nu a rămas blocată în autoturismul avariat. La fața locului au mai intervenit două echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Victimele au primit asistență medicală la fața locului, după care echipajele medicale au decis să le transporte la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru investigații suplimentare.

Toate cele trei victime ale accidentului de la Telciu (două de sex masculin în vârstă de 18 și 19 ani, respectiv una de sex feminin în vârstă de 16 ani) sunt preluate de echipajele medicale alocate la locul evenimentului și transportate la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri medicale. Victimele prezintă multiple traumatisme și leziuni și suspiciune de fracturi de membre inferioare și superioare” a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La locul accidentului, polițiștii rutieri efectuează cercetări pentru a stabili toate împrejurările în care acesta s-a produs.

UPDATE 09:35

Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Un tânăr de 19 ani din Telciu, în timp ce conducerea un autoturism pe DN 17C, pe direcția de deplasare Telciu – Năsăud, pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un șanț din beton, după care a fost proiectat într-un imobil din apropiere. În urma accidentului, șoferul și alți doi pasageri, un tânăr de 18 ani și o tânără de 16 ani, au fost răniți. Șoferul a afost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În acest caz continuă cerecetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul” a declarat Diana Pintea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

FOTO: ISU B-N