Penitenciarul Bistriţa a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Festivalul Multiart pentru Deţinuţi „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură” – ediţia a X-a, ca secţiune distinctă în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara din Bucureşti. Trupa penitenciarului, coordonată de Camelia Toma, a obținut premiul special al juriului. 

Trupa de teatru „ANONIMUS”, formată din persoane private de libertate din Penitenciarul Bistriţa, a susţinut spectacolul „Curbă cu prioritate”, obţinând premiul special al juriului.

Trupa de teatru „ANONIMUS” a fost coordonată de Camelia Toma – preşedinte al Asociaţiei Argument.

În cadrul celei de-a X-a ediție a Festivalului Multiart au fost prezentate spectacole de teatru realizate de persoane private de libertate din penitenciare din Bacău, Craiova, Bistriţa, Codlea şi Bucureşti – Rahova şi Jilava. Spectacolul „Lumea lui Cehov”, în regia lui Iulian Gliţă, o producţie a Penitenciarului Bucureşti – Rahova, a fost desemnat câştigătorul acestei ediții a festivalului.

Prima ediţie a Festivalului Multiart pentru deţinuţi a avut loc în 2009. Până acum, au fost prezentate 64 de spectacole la care au participat 615 deţinuţi.

Festivalul MultiArt pentru deţinuţi este organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Teatrul Nottara.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor înscrie acest eveniment în seria acţiunilor de sensibilizare a societăţii cu privire la importanţa implicării în proiecte care vizează facilitarea reintegrării sociale a persoanelor după executarea pedepselor privative de libertate.

FOTO: Facebook – Camelia Toma