Din toamnă, UMF Târgu Mureș își deschide porțile la Bistrița, în fosta clădire utilizată de UTCN, de lângă Casa de Cultură, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

„Încă un pas important, spre a transforma Municipiul într-un adevărat centru universitar, încă o șansă ca tinerii să învețe mai aproape de casă.
 Printr-o colaborare sănătoasă cu Primăria Bistrița, aceasta înțelegând importanța proiectului, a cedat Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, imobilul situat pe strada Albert Berger din Bistrița, folosit până acum de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca”, spune președintele Radu Moldovan.
Potrivit acestuia, Extensia Universității de Medicină Târgu Mureș de la Bistrița va funcționa în acel spațiu, până Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va termina lucrările la întreg campus universitar de pe strada Toamnei.
„Având extensia Universității de Medicină din Târgu Mureș, cea a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, ce se va muta în casă nouă și extensia Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în Municipiu, putem să spunem că generațiile viitoare pot să crească educațional în județ.
Și nu ne oprim aici!
Felicitări echipei manageriale a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și mulțumim pentru buna colaborare, domnului primar Ioan Turc și consiliului municipal”, mai precizează șeful administrației județene.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud