Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Bistrița Bîrgăului, județul Bistrița-Năsăud, este cercetat pentru tentativă de omor calificat şi distrugere și a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști. Acesta a încercat în noaptea de duminică spre luni să-și omoare iubita şi a dat foc casei părinților ei în care se afla și femeia. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns, bărbatul a mers apoi la locuința femeii și i-a dat foc.

 

 

Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă în acest caz. Din primele cercetări, s-a stabilit că, la ambele locuințe, situate în localitatea Mureșenii Bîrgăului,  focul ar fi fost pus de un bărbat de 48 de ani. Mai întâi a incendiat casa părinţilor iubitei sale, rănind-o astfel pe aceasta şi pe tatăl ei. Apoi a mers la casa femeii, în care nu se afla nimeni, și a incendiat-o.

Femeia, în vârstă de 48 de ani, a suferit arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului și se află în stare gravă la spital, aceasta fiind intubată.

Când a comis faptele, bărbatul de 48 de ani se afla sub influența alcoolului. Se pare că anterior, acesta se certase cu iubita sa care a vrut să pună capăt relației.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi distrugere, cercetările fiind preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.