Un bărbat dintr-o comună din Bistrița-Năsăud are probleme cu legea, după ce polițiștii i-au găsit într-o anexă a locuinței câteva sute de litri de alcool. Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, bărbatul nu ar fi avut acte de proveniență pentru respectiva cantitate, astfel că s-a ales cu dosar penal, dar și cu alcoolul confiscat. Asta după ce cu câteva ore înainte locuința i-a fost afectată de un incendiu.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, joi, și efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

„Polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 49 de ani, din Lunca Ilvei, deținea într-o anexă a locuinței sale, fără a avea documente justificative de proveniență sau alte forme legale, 550 de litri de alcool.

Întreaga cantitate de alcool a fost indisponibilizată în vederea confiscării, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 452 din Codul Fiscal”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, bărbatul în cauză este chiar cel căruia, în aceeași zi, i-a fost afectată locuința de un incendiu, care a izbucnit la o anexă din gospodărie. Acolo avea omul depozitată și respectiva cantitate de țuică, pe care a scos-o în curte pentru a preveni o tragedie și mai mare. Alcoolul cu pricina, potrivit surselor Realitatea de Bistrița, a fost produs și strâns în timp de bărbat, păstrat fiind pentru nunta fiicei sale, care va avea loc undeva anul viitor.