Un bărbat din comuna bistrițeană Budacu de Jos a fost reținut pentru 24 de ore din cauză că și-a bătut fiica în vârstă de 13 ani. Copila, care se află în plasament într-o casă de tip familial din subordinea DGASPC Bistrița-Năsăud, era în grija tatălui pentru circa trei săptămâni, perioadă în care a avut loc agresiunea. Bărbatul nu s-a limitat doar la bătaia aplicată fetiței, acesta agresându-și și concubina.

 

 

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus, luni, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 39 ani, din Budacu de Jos, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului și violență în familie. Acesta a fost depistat pe raza municipiului Bistrița de un echipaj de la Biroul de Ordine Publică.

În fapt, în perioada 22 iunie-9 iulie a.c., bărbatul ar fi primit-o în grijă pe fiica lui în vârstă de 13 ani, aflată în plasament la o casă de tip familial, iar ulterior, la solicitarea DGASPC Bistrița-Năsăud a refuzat să ducă înapoi. Mai mult, în această perioadă, bărbatul a agresat-o, provocându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 5 iulie a.c., în urma unor discuții în contradictoriu, bărbatul și-ar fi agresat concubina. După comiterea faptelor, acesta a plecat în străinătate„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Marți 10 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă, care însă a fost respinsă de magistrați, aceștia considerând că este suficientă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu este defintivă și a fost contestată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, urmând a fi propusă luarea unei măsuri preventive.