Un bărbat din Bistrița-Năsăud, care a ucis un câine prin împușcare, a fost reținut

Un bărbat din Reteag este cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și uciderea animalelor cu intenție fără drept, și a fost reținut, marți, de polițiști.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus, marți, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 59 de ani din Reteag. În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și uciderea animalelor cu intenție fără drept.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că ieri, în timp ce se afla în grădina locuinței, bărbatul ar fi executat, fără drept, un foc cu o armă neletală, pe care o deținea în mod legal, asupra unui câine ce aparținea unui bărbat de 48 de ani din Reteag. Ulterior, câinele a decedat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate  de polițiști, a reieșit faptul că acesta fi deținut, fără drept, aproximativ 712 grame pulbere neagră, pe care, cu ajutorul unor prese,  ar fi folosit-o la producerea de muniție artizanală pentru armele deținute în mod legal.

Tot ieri, oamenii legii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală de vânătoare și două arme neletale de tir sportiv, toate deținute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârșirea unor infracțiuni. Totodată, au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniție artizanală, două prese pentru confecționarea de muniție artizanală, 19 cartușe confecționate artizanal și 79 de cartușe deținute legal.

 

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, iar în urma audierilor, a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, în ceea ce privește neregulile constatate de polițiști cu privire  respectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor, de către o persoană autorizată, urmează a fi dispuse măsurile legale.

 

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

 

La activități au acționat în sprijin polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.