Un bărbat și fiul său de 10 ani au trecut prin clipe de groază, cei doi fiind atacați de un câine. Incidentul s-a petrecut chiar pe raza municipiului Bistrița, iar polițiștii au fost sesizați despre acest caz. Oamenii legii l-au identificat pe proprietarul animalului și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru a stabili toate circumstanțele în care cele două persoane au fost atacate de câine.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, incidentul s-a produs la data de 28 august. ”Jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au sesizat Poliția cu privire la faptul că, în Bistrița, un câine din rasa ciobănesc a mușcat un bărbat de 40 de ani și pe fiul acestuia, în vârstă de 10 ani. Cei doi au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, precizează Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ B-N.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal, iar în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au reușit să îl identifice pe proprietarul câinelui -un bărbat de 41 de ani, din Bistriţa. Câinele în cauză a fost preluat de serviciile abilitate.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.