Bistrițeanul Călin Svoboda, antrenor al unei echipe de fotbal feminin, a fost cooptat în staff-ul tehnic al naționalei de fotbal feminin Under 19 a României. 

Pe lângă faptul că este antrenorul echipei de fotbal feminin ACS Heniu Prundu Bârgăului, Călin Svoboda este și plt. adj. în cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud.

Instituția informează că ”plt. adj. Călin Svoboda a fost cooptat în staff-ul tehnic al naționalei de fotbal feminin Under 19 a României, care se pregătește să plece în Bulgaria pentru calificările la Campionatul European. Antrenorul fetelor de la ACS Heniu Prundu Bârgăului, colegul nostru face cinste comunităţii de pe Valea Bârgăului, atât prin activitatea zilnică din cadrul colectivului pompierilor militari, cât şi prin rezultatele obţinute în marea sa pasiune: antrenoratul”.

De menționat este faptul că una dintre fetele care activează în cadrul echipei ACS Heniu Prundu Bârgăului și care a fost descoperită chiar de Călin Svoboda, a debutat la echipa națională a României. Este vorba despre Adina Rognean.

În ceea ce privește noua misiune a antrenorului bistrițean Călin Svoboda, conform site-ului Federației Rromâne de Fotbal, reprezentativa României va participa la calificările pentru Campionatul European Under 19, în perioada 1-7 octombrie. Româncele fac parte din grupa 11, alături de selecționatele Italiei, Portugaliei și Bulgariei.

Primele două echipe clasate în grupele de calificări și cele mai bune două formații care vor ocupa locul 3 se vor alătura țărilor direct calificate, Spania și Franța, la Turul de Elită.

La Campionatul European, care va fi găzduit de Scoția, se vor califica șapte echipe, alături de țara gazdă.

FOTO: ISU B-N