Un candidat din Bistrița-Năsăud la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a fost eliminat

Nici nu au început bine probele din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, că unul dintre cei aproximativ 600 de candidați din Bistrița-Năsăud a fost deja eliminat pentru tentativă de fraudă. 

Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat a debutat luni cu proba la Limba și literatura română. Marți, 21 august, candidații susțin proba la Limba maternă, miercuri, 22 august proba obligatorie a profilului, iar joi, 23 august, proba la alegere a profilului.

În județul Bistrița-Năsăud s-au înscris pentru a susține probele scrise 606 candidați, dintre care 201 din promoțiile anterioare. ”La prima probă un candidat a fost eliminat pentru fraudă cu mijloc electronic de comunicare”, anunţă Monica Buboly, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În zilele de 24 și 27 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), urmată în 28 august de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B). Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se desfășoară în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 1 septembrie în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. În aceeași zi, între orele 12:00 şi 16:00, vor putea fi depuse contestații.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 6 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.