Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au reținut pentru 24 de ore un cetățean german și o femeie din județul Bistrița-Năsăud, aceștia fiind cercetați pentru trafic de droguri de risc. În urma a 3 percheziții domiciliare a fost identificată și ridicată o cantitate impresionantă de canabis.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistriţa – Năsăud au efectuat 3 percheziții domiciliare la locuințele a două persoane suspectate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

”Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul acestui an, o femeie de 48 de ani, din Tureac, împreună cu concubinul ei, un cetățean german în vârstă de 61 de ani ar fi inițiat o cultură outdoor de canabis. În urma perchezițiilor, a fost descoperită o cultură outdoor de canabis, constituită din 70 de plante în diferite stadii de dezvoltare și mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creștere a plantelor de canabis”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă. 

Potrivit DIICOT, în fapt s-a reținut că, începând cu primăvara anului 2019, ”inculpata B.F.E. împreună cu inculpatul B.W., cetățean german, în vârstă de 61 de ani, au cultivat în grădina unui imobil situat într-o localitate din județul Bistriţa – Năsăud mai multe plante de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea obținerii din acestea, după recoltare și prelucrare, a drogului de risc cannabis, pe care intenționau să-l comercializeze către terțe persoane”.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 20 kilograme de cannabis masă uscată, 5 kilograme de cannabis masă verde, 2 cântare electronice, 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă, 5 HDD, semințe de cannabis și suma de 22.500 euro.

Substanța uscată a fost disimulată și ambalată în 320 de pachete sigilate și pregătite pentru vânzare, pe pachete fiind aplicate etichete care atestau necorespunzător conținutul acestora ca fiind diferite produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniul vânzării de astfel de produse.

De asemenea, cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creștere a plantelor de canabis.

La data de 06.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de inculpații  B.F.E. și B.W., urmând ca, în cursul zile de azi să fie prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

FOTO: DIICOT, IPJ B-N