Un copilaș de doar 5 ani a ajuns, marți seara, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în stare gravă, după ce a căzut de la înălțime, de pe o scară. Incidentul s-a petrecut într-o gospodărie din localitatea Mureșenii Bârgăului. 

Părinții copilului sunt cei care ar fi apelat numărul unic de urgențe 112 pentru a solicita intervenția unui echipaj medical care să îi acorde primul ajutor micuțului. Aceștia se aflau în apropiere când copilul a căzut de pe o scară.

Un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a intervenit la locul incidentului și copilul a primit asistență medicală.

Copilul a fost găsit inconștient în stare de somnolență, cu un hematom la nivelul capului. A fost stabilizat și preluat de către echipajul de prim ajutor și va fi preluat pe traseu de către echipajului de Terapie Intensivă Mobilă și transportat la UPU SMURD Bistrița pentru continuarea investigațiilor medicale” a declarat Cristina Răcilă, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În acest caz, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a început o anchetă, fiind efectuate cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Organele abilitate vor stabili în ce condiții s-a petrecut evenimentul.