Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurişniţi, care este și preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, a anunţat că ia în calcul să facă o sesizare către Consiliul Naţional de Combatere a Dicriminării, reclamându-l pe ministrul Eugen Orlando Teodorovici.  

„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse, mă gândesc foarte serios să fac o sesizare ministrului demisionat, aruncat la produse expirate, Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, cel care, într-un interviu cu o doamnă de la B1, efectiv a avut un vocabular care ţine de hărţuire sexuală. Îi dădea întâlniri doamnei jurnaliste, îi făcea avansuri şi a avut un limbaj absolut suburban. Așa că pot să iau în calcul această decizie de a mă adresa Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării pentru că trebuie să ne delimităm de aceste declaraţii şi de aceste abuzuri, aşa cum ne-am delimitat de acest Guvern catastrofal care efectiv a fost dezastruos pentru societatea românească din multe puncte de vedere. Şi pe această zonă vreau să merg cu un mesaj de normalizare a relaţiilor interumane până la urmă”, a spus Cristina Iurişniţi, într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Parlamentarul bistrițean a mai precizat că se va consulta cu reprezentanții Consiliului. ”Vreau întâi să mă consult cu CNCD-ul și să văd dacă într-adevăr intră la acea speță, pentru că fiind o singură intervenție de acest fel aș vrea să vedem care este gravitatea”, a adăugat Iurișniți.

Facem precizarea că ministrul Finanțelor Publice în Guvernul Dăncilă, Eugen Orlando Teodorovici, a jignit o jurnalistă a B1.ro, chiar în Parlament, după aflarea rezultatului votului pe moțiunea de cenzură. În prima parte a discuției, acesta s-a prefăcut că nu înțelege de la ce publicație este jurnalista, întrebând-o dacă este de la „boii.ro”. Ulterior, acesta a folosit un limbaj deplasat în dialogul cu jurnalista: „Sunteți liberă diseară să vă spun? / Îmi faceți curte, că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși”.