Un grav accident rutier în urma căruia un tânăr de 21 de ani a murit și alte două persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, s-a produs pe un drum județean din Bistrița-Năsăud. Într-o curbă, șoferul unui autoturism cu volan pe dreapta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar mașina a lovit un cap de pod. 

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04:30, pe raza localității Bistrița Bârgăului. ”În localitatea Bistrița Bârgăului, un tânăr de 21 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism cu volan pe dreapta pe direcția Prundu Bârgăului- Colibița, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei într-o curbă spre stânga, a pierdut controlul acestuia și a intrat în coliziune cu un cap de pod, situat pe partea dreaptă a direcției sale de mers”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ B-N. În autoturism se aflau trei persoane, șoferul și două pasagere.

În urma accidentului, toate cele trei persoane din autoturism au rămas încarcerate, pentru extragerea lor fiind necesară intervenția echipajelor de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

”La locul solicitării, echipajele de intervenție au găsit trei victime încarcerate, dintre care una inconștientă. Victimele au fost extrase, fiind vorba despre două victime de sex feminin conștiente, cu multiple leziuni și traumatisme și un bărbat în stop cardiorespirator pentru care s-au aplicat manevrele de resuscitare”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Însă, din păcate, șoferul aflat în stop cardiorespirator nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii fiind nevoiți să declare decesul la locul accidentului. Celelalte două victime, ambele de 25 de de ani, din localitatea Bistrița Bârgăului au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

FOTO: arhivă