Un nou caz de pestă porcină africană în Bistrița-Năsăud, la limita cu Maramureșul! Mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din Romuli

Încă un caz de pestă porcină africană (PPA) a fost depistat și confirmat în județul Bistrița-Năsăud, la limita cu județul Maramureș. Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud anunță că pe un fond de vânătoare de pe raza comunei Romuli a fost descoperit un mistreț mort.

 

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, a convocat de urgență, joi, Centrul Local de Combatere a Bolilor al judeţului Bistriţa-Năsăud ca urmare a confirmării rezultatului pozitiv cu pestă porcină africană la un mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare nr. 8 Fiad-Romuli, la limita cu judeţul Maramureş.

Pentru eficientizarea măsurilor care se impun, prefectul Ovidiu Victor Frenț a solicitat la această întâlnire și prezența autorităților cu atribuții în acest caz din jud. Maramureș.

Ședința va avea loc în cursul zilei de joi la sediul Primăriei comunei Romuli, în vederea aprobării «Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane la mistreţi în judeţele Bistriţa-Năsăud și Maramureș»„, anunță Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.