Începând cu data de 14 noiembrie, un nou cinematograf va funcționa la Bistrița, investiția aparținând unei companii private. Noul cinematograf, care face parte din rețeaua Happy Cinema, pune la dispoziția bistrițenilor trei săli ultramoderne, cu o capacitate de 364 de locuri.

”Happy Cinema din Bistrița Retail Park este primul cinematograf din România amplasat într-un strip mall și primul cinematograf din țară complet echipat cu proiectoare laser”, precizează reprezentanții HappyCinema, într-un comunicat de presă.

Printre filmele în premieră care pot fi urmărite pe parcursul lunii noiembrie la HappyCinema se numără Bătălia de la Midway, Marea provocare: Le Mans’66, O nouă poveste de Crăciun, Doctor Sleep, Îngerii lui Charlie și animațiile Cenușăreasa și prințul misterios și Regatul de gheață II . În plus, ”pe 21 noiembrie, bistrițenii pot participa la un eveniment cu totul special, pentru o singură seară. HappyCinema va difuza filmul-concert Depeche Mode: Spirits in the Forest”, se mai precizează în același comunicat. Luna noiembrie va continua cu premiera animației Regatul de gheață II. Din 22 noiembrie, spectatorii vor păși în lumea magică a nordului alături de Elsa, Anna, Kristoff și Olaf.

În ceea ce privește tarifele, planul tarifar este adaptat pentru diverse categorii de vârstă, iar promoțiile nu lipsesc, dau asigurări reprezentanții HappyCinema. Prețurile pentru bilete încep de la 7 lei, iar copiii sub 10 ani, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de tariful redus de 14 lei/bilet în orice zi a săptămânii, cu excepția avanpremierelor. Iar în fiecare zi de miercuri, biletul costă 11 lei indiferent de oră, cu excepția avanpremierelor.

Acesta va fi cel de-al doilea cinematograf care va funcționa în municipiul Bistrița după cel din incinta Centrului Cultural Dacia, aflat în administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Prezent în București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bistrița, Happy Cinema are în plan pentru următorii 5 ani acoperirea a 20 de orașe din România, devenind al doilea lanț de cinematografe din țară. În luna decembrie, HappyCinema va deschide un cinematogra și în Bacău.