Doi consilieri locali bistrițeni au demisionat din funcții, la finalul unei ședințe extraordinare de consiliu local care a avut loc joi. Deși unul este social-democrat, iar celălalt liberal, ambii s-au declarat dezamăgiți de ceea ce se întâmplă în politica de la nivel local și mai ales în Consiliul Local Bistrița. Alesul PSD a mers chiar mai departe și a anunțat că demisionează și din partid.

 

Cristian Codărean a fost până astăzi, membru al PSD Bistrița-Năsăud, dar și consilier local în Legislativul bistrițean. Dezamăgit de ceea ce se întâmplă pe scena politică, acesta a decis să se retragă, atât din funcția de consilier local, cât și din PSD.

 

„Chiar de pare mai târziu, mai bine mai târziu decât niciodată. Astăzi am decis să părăsesc Consiliul Local al Municipiului Bistrița… sunt conștient de realitatea politică de astăzi și aș fi ipocrit să afirm că anumite decizii de vot nu se iau la nivel de grup, atât local cât și național, disciplina este un element foarte important în fiecare partid politic, dar … această disciplină nu trebuie să fie dincolo de rațiunea fiecărui om politic”, a scris Cristian Codărean pe contul său de Facebook.

Totodată acesta a anunțat că vineri își va depune demisia și din partid, întrucât nu se mai regăsește în această formațiune politică. Acesta spune însă că nu va rămâne apolitic, iar până săptămâna viitoare va decide în ce partid se va înscrie.

Cristian Codărean mai susține că vor mai fi și alte plecări din PSD, fiindcă „mai sunt și alți nemulțumiți”.

Cristian Codărean este administrator la două firme şi acţionar la alta, iar în PSD avea funcţia de preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social-Democraţi.

În Consiliul Local Bistrița, PSD are 11 consilieri și formează o majoritate cu ALDE și UDMR.

 

Liberalii bistrițeni au rămas și ei fără un consilier, după ce Filip Moisil a anunțat că demisionează din funcția de consilier local, iar vineri, va demisiona din Biroul Municipal al PNL. Nu pleacă însă din partid.

E legat de faptul că în Consiliul Local Bistriţa nu mai e niciun cuvânt de spus, la fel, nici la nivelul grupului nostru de consilieri. În interiorul Organizaţiei Municipale a PNL, situaţia nu e chiar atât de roz. Mulţi se văd primari, consilieri locali. E nevoie de muncă, ca partidul să crească. Din 20, toţi vor să fie şefi. E o nepotrivire de caracter. Din partid, nu voi demisiona deocamdată. O să-mi regândesc toată activitatea politică, a declarat Filip Moisil.

Filip Moisil a deținut funcția de consilier local încă din 2006, el fiind ales mai întâi pe listele PDL, iar după fuziune pe listele PNL.