Un tânăr din Năsăud a scăpat aseară ca prin urechile acului de un accident teribil, după ce a plecat într-o plimbare cu ATV-ul într-o zonă cu teren accidentat de la marginea orașului. S-a ales doar cu o sperietură zdravănă, dar a ajuns acasă teafăr, nu însă înainte de a fi găsit de jandarmi și polițiști.

 

Aseară, un tânăr de 24 de ani din orașul Năsăud a pornit într-o plimbare cu un atv, dar aceasta s-a transformat într-o adevărată aventură. Tânărul a pornit înspre o locație neclară, ca urmare la un moment dat a ajuns la marginea unei râpe, în care era să alunece cu tot cu atv-ul pe care îl conducea. Din fericire acolo a ajuns doar atv-ul.

„Speriat, tânărul și-a continuat drumul înspre casă, pe jos. Fiind deja întuneric nu a mai știut clar unde se află și a sunat la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, pentru a solicita sprijinul autorităților. Pe urmele acestuia au pornit jandarmi, pompieri și polițiști, iar datorită localizării oferite prin GPS de către dispeceratele celor trei instituții, tânărul a fost găsit în mai puțin de o oră, în zona Valea Caselor, din orașul Năsăud, la aproximativ 5 km de casă„, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Tânărul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind doar speriat în momentul în care echipele de căutări au ajuns la el.

Potrivit jandarmilor, „căutarea tânărului ar fi durat mult mai mult dacă nu ar fi existat GPS-urile din dotarea dispeceratelor instituțiilor implicate (Jandarmerie – ISU – Poliție), care ajută la o localizare imediată și exactă a unei persoane rătăcite„.