Unitățile de cazare turistică de pe Valea Bârgăului, în atenția polițiștilor

Poliţiştii bistriţeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o amplă acțiune de control la unităţile de cazare turistică de pe Valea Bârgăului. Șapte unități de cazare au fost controlate și au fost aplicate, în total, nouă sancțiuni. 

Acțiunile de control au avut ca scop principal combaterea evaziunii fiscale în domeniul turismului precum și asigurarea cu sisteme de securitate a unităților de cazare.

Potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la peste 10.000 de lei.

Dintre cele nouă sancţiuni aplicate, trei au fost sub formă de avertisment. Acestea au fost aplicate pentru neîntocmirea analizei de risc la securitatea fizică, prevedere obligatorie de la 1 iulie 2018, conform  Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Alte șase sancțiuni aplicate au fost sub formă de amendă. Astfel, o amendă în valoare de 5.000 lei a fost aplicată unei societăţi comerciale la care polițiștii au constatat abateri la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor acţiuni comerciale ilicite.

Acțiunile de control au fost derulate de polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de ordine Publică al IPJ B-N.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.