Accident grav în localitatea Miceștii de Câmpie, din județul Bistrița-Năsăud, unde un bărbat s-a tăiat la o mână cu o drujbă. La locul incidentului s-au deplasat un echipaj de prim ajutor de la Lechința și echipajul de terapie intensivă SMURD. Totodată a fost solicitat în sprijin și un elicopter SMURD.

 

Potrivit primelor informații transmise de purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus, un barbat, în vârstă de 61 de ani, din localitatea Micestii de Câmpie s-a tăiat cu drujba la nivelul unui membru superior.

Bărbatul este  constient, însă se pare că acesta este grav rănit. Medicul de familie din localitate i-a acordat bărbatului primul ajutor.

Se pare că incidentul s-a petrecut chiar în curtea gospodăriei bărbatului.

La locul accidentului s-au deplasat EPA Lechinta și echipajul de terapie intensiva mobila SMURD. Totodată a fost solicitat și un elicopter SMURD.

UPDATE:

Bărbatul de 61 de ani din Miceștii de Câmpie a fost stabilizat de echipajele de prima ajutor și va fi preluzt de elicopterul SMURD și transportat la o clinică de specialitate din Târgu Mureș.

Pacientul a fost stabilizat de echipajul de prim ajutor SMURD de la Punctul de Lucru Lechinta și pregătit pentru a fi preluat de elicopterul SMURD în vederea transportării la o clinica de specialitate din municipiul Târgu Mureș. Primul ajutor (prima intervenție) a fost asigurata de medicul de familie și asistentul medical din localitate. Elicopterul a aterizat pe terenul de sport din localitate„, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

UPDATE 2:

Potrivit informațiilor Realitatea de Bistrița, bărbatul rănit este chiar fostul viceprimar al comunei Miceștii de Câmpie, Matei Viluț. Acesta a fost rănit în timp ce încerca să taie lemne cu o circulă, nu cu o drujbă, în curtea mamei sale.

Nu știu cum s-a putut întâmpla asta. Domnul Viluț este o persoană foarte atentă și nu a lucrat pentru prima dată cu circula. Și nici nu era o persoană care să consume alcool, astfel încât să se explice un accident de felul ăsta. A fost se pare o clipă de neatenție„, povestește un sătean.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii au deschis în acesta caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.