Încă patru cazuri de infectare cu coronavirus sunt înregistrate în orașul Năsăud. Conform surselor noastre, persoanele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița – secția Infecțioase.  Totalul infectărilor în județ au ajuns la 10 persoane, 7 dintre acestea fiind din Năsăud.

 

 

UPDATE: 

 

Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, pe lângă fiica femeii din Salva si unul dintre copii, au ajuns la spital și soțul acesteia și celălalt copil. În total vorbim de 4 persoane care se adaugă celorlalte trei existente în Năsăud, de infectare cu CoVid-19.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ: 

 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud, au fost angrenaţi în activităţi specifice 178 de poliţişti, 92 de jandarmi și 23 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au verificat 3.029 de persoane din 1.470 de locații, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării, fiind depistate două femei care nu au respectat măsurile impuse. Acestea au fost conduse în centre de carantină pentru o perioadă de 14 zile și sancționate cu amendă în cuantum de 5.000 de lei fiecare, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 109 sancțiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 351.000 de lei.

Jandarmii au verificat 1.282 de persoane, aflate în 660 de locații, din 134 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind restricțiile de circulație a cetățenilor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.450 de lei.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

*Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

 

Este vorba mai precis despre fiica și nepoata femeii din localitatea Salva care a fost confirmată cu coronavirus în urmă cu circa două săptămâni. Fiica acesteia, în vârstă de aproximativ 30 de ani, locuiește în Năsăud, însă a intrat în contact direct cu mama sa, înainte ca aceasta să știe că este infectată. Nepoata femeii din Salva este în vârstă de doar 9 anișori, potrivit surselor noastre.

Femeia din Salva a fost internată în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în data de 15 martie. Din cauză că au intrat în contact direct cu ea, 18 cadre medicale – 7 de la Spitalul Orășenesc Năsăud și 9 de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița (8 dintre acestea din urmă au primit rezultate negative) și două de la Ambulanță – au fost izolate la domiciliu. Deocamdată nu a fost comunicat numărul oficial al restului de contacți direcți 

Totodată, procurorii au deschis un dosar penal în cazul sălăuancei pentru a afla cum s-a infectat aceasta.