În fiecare an, în România, zeci de mii de copii abandonează școala din cauza lipsurilor financiare. Pentru a veni în sprijinul copiilor care provin din familii nevoiașe, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, sub sloganul „Ajută un copil să meargă la școală”, a fost demarată o nouă campanie de strângere de rechizite școlare, campanie ajunsă deja la cea de-a treia ediție.

Uniunea Salvați România Bistrița-Năsăud se implică și anul acesta în acțiunea de colectare și distribuire ghiozdane echipate și alte rechizite școlare. Vă invităm alături de noi, pentru a-i ajuta pe elevii fără posibilități din județul nostru”, este mesajul lansat de deputatul USR B-N Cristina Iurișniți.

Un caiet, un pix, o carte sau orice alte rechizite oferite pot fi lucruri care îi încurajează pe acești copii să nu renunțe la școală, să continue să învețe la fel de bine sau chiar mai mult și să meargă la școală mai entuziasmați. Până la sfârșitul lunii septembrie ne propunem să adunăm cât de multe rechizite putem!”, arată coordonatorul campaniei, deputatul Cristina Iurișniți.

Sunt invitați să participe la această campaniei toți cei care doresc să îi sprijine pe copiii proveniți din familii defavorizate și care pot dona rechizite astfel încât cei mici să nu ducă grija materialelor necesare la școală.

Donațiile se pot face până pe data de 28 septembrie, la sediul USR din municipiul Bistrita, strada Gheorghe Șincai, numărul 16, informații la telefon 0745686631 ( deputat Cristina Iurisniti) şi 0749 216 447 (consilier Dora Danci).

Ulterior, donațiile vor ajunge la mai mulți copii care provin din familii fără posibilități materiale.