Sâmbătă, 13 iulie, la Teatrul Național din București va avea loc Congresul USR, eveniment în cadrul căruia se va stabili și candidatul formațiunii politice la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

”USR va decide prin vot candidatul partidului la alegerile prezidențiale și modificări importante la statutul actual al USR. Ca deputat USR voi fi prezentă în 13 iulie la Comitetul politic pentru a vota candidații USR care vor intra în cursă pentru votul decisiv din Congres. Astfel, în 13 iulie vom cunoaște oficial candidatul USR pentru alegerile prezidențiale. Mandatul USR Bistrița-Năsăud este de a îndrepta votul spre Dan Barna”, a precizat deputatul USR Cristina Iurișniți.

Din partea USR Bistrița-Năsăud, la Congres vor participa Vasile Urs (USR Telciu), Aurelia Hiruță (USR Bistrița), Maftei Pop (USR Beclean), Zaharie Pop (USR Miceștii de Câmpie) și Olimpia Hrisman (USR Bistrița).

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că USR şi PLUS au încheiat o nouă rundă de negocieri cu privire la candidatul pentru alegerile prezidenţiale, iar pentru stabilirea acestuia vor conta mai puţin rezultatele sondajelor de opinie, discutându-se mai mult pe strategia politică. Dan Barna a mai menţionat că este o probabilitate „foarte mare” ca USR – PLUS să aibă o propunere de tandem, adică un candidat pentru prezidenţiale alături de un candidat pentru funcţia de premier.