Vicepremierul Daniel Suciu, la Bistrița. A semnat contracte în valoare de 20 de milioane de euro (FOTO)

La sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud au fost semnate, sâmbătă, în prezența vicepremierului și ministrului Dezvoltării Regionale și Administrație Publice, Daniel Suciu, și a reprezentanților autorităților locale, cinci proiecte cu o valoare totală de aproximativ 20 de milioane de euro. 

Beneficiarii celor cinci proiecte semnate sâmbătă, la Bistrița sunt Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Bistrița și Primăria Beclean.

Astfel, două dintre proiecte aparțin Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, valoarea lor fiind de 21 milioane de lei (4.6 milioane euro). Este vorba despre proiectul privind ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU – SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”. Potrivit președintelui CJ B-N, Emil Radu Moldovan, prin acest proiect, ”una dintre cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean va ajunge de la 280 mla 1.414 m2 după modernizare. Durata proiectului este de 24 de luni, din care 12 luni reprezintă execuția lucrărilor. În urma proiectului se vor extinde spațiile existente la 1.414 m2 , se vor dota cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație”. 

Investiția va facilita accesul la serviciile medicale de urgență pentru persoanele cu dizabilități și, automat, vor scădea timpii de așteptare pentru diagnosticare și tratament.

Cel de-al doilea proiect vizează ”Reabilitarea termică și modernizarea Secțiilor de boli infecțioase, recuperare, onclogie și dermato-venerice, de pe strada Alba Iulia”. Sun prevăzute lucrări precum:

  • consolidare clădirilor, restaurarea elementelor arhitecturale şi a componentelor artistice;
  • refacere finisaje interioare și exterioare și repararea elementelor de construcţie ale faţadei;
  • lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii și a sistemului de încălzire, a instalațiilor electrice și a tâmplăriei interioare;
  • adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi.

Valoarea totală a celor două proiecte ce au ca autoritate contractantă Consiliul Județean Bistrița-Năsăud  este de 21 milioane de lei (4.6 milioane de euro).

Alte două proiecte aparțin Primăriei Municipiului Bistrița, fiind vorba despre Linia verde de transport public, cu o valoare de 59 de milioane de lei (12.8 milioane euro) și ”Îmbunătățirea eficienței energetice a 277 de apartamente din 7 blocuri de locuințe”, în valoare de 6.5 milioane de lei (1,4 milioane euro).

Un alt proiect este al Primăriei Orașului Beclean și anume: ”Modernizarea Grădiniței ”Albă ca zăpada””: 6.3 milioane lei (1.35 milioane euro).

Cu prilejul semnării celor cinci contracte, vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a declarat că este mândru de faptul că face parte din echipa care semnează ”aceste proiecte importante pentru Bistrița-Năsăud, în valoare de circa 20 de milioane de euro”. ”Cred că e prima oară când am foarte mari emoții când mă întorc acasă” a mai completat Daniel Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.