Proaspăt instalat în funcția de vicepremier, bistrițeanul Daniel Suciu a comentat declarația făcută de președintele României, Klaus Iohannis, după ce Curtea Constituțională a decis că Legea bugetului de stat pe 2019 este constituțională. Președintele nu a comentat această decizie, dar a afirmat că va retrimite Parlamentului spre reexaminare documentul. ”Cred că joaca domniei sale de-a bugetul trebuie să înceteze” a comentat Daniel Suciu. 

”Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României„, a transmis Iohannis, la Palatul Cotroceni. În declarația sa, președintele Klaus Iohannis a criticat și faptul că bugetul prevede o creştere „enormă” a sumelor alocate partidelor, dar și bugetul alocat investiţiilor.

Viceprim-ministrul Daniel Suciu a criticat, printr-un mesaj postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare, ultimele declarații ale președintelui țării, Klaus Iohannis, față de Legea bugetului de stat. Daniel Suciu a reacționat în urma declarațiilor șefului statului, iar în opinia social democratului, președintele ar trebui ”să înceteze cu joaca de-a bugetul”.

Într-un discurs de 8 minute și 53 de secunde, cu pauzele de autoadmirație neinspirate și inestetice, președintele țării ne-a pomenit de 17 ori (n.r. – a pomenit PSD). Și a mințit fără să clipească și fără să-i pese de consecințele propriilor acțiuni. Cred că joaca domniei sale de-a bugetul trebuie să înceteze. Toate instituțiile statului, toate administrațiile locale așteaptă acest buget. Ajunge cât s-a jucat de-a președintele și poate în calitate sa de fost primar realizează cât a ajuns de nociv pentru derularea investițiilor pe care românii le așteaptă. Când bugetul de investiții este mai mare cu peste 15 miliarde de lei decât al Guvernului Cioloș, când Sănătatea și Educația au cele mai mari alocări din istorie, să continui să pui bețe în roate este iresponsabil și denotă interese pur meschine și electorale” a scris Daniel Suciu pe Facebook.

Totodată, miercuri, Curtea Constituţională a României a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional. În schimb, CCR a admis sesizarea şefului statului asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.