Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, vrea să reformeze Poliția Locală. Acesta  îi invită pe bistriţeni la o dezbatere publică pe tema reformării acestei instituții, la începutul lunii noiembrie. 

 

Poliţia Locală este o instituţie care se află în slujba cetăţeanului, dar care, din păcate, în prezent nu are o imagine tocmai bună în percepţia cetăţeanului. Fiind o instituţie aflată în subordinea mea, orice aspect pozitiv sau negativ al acestei instituţii este în atenţia mea. (…) Doresc să lansez o dezbatere publică despre problemele Poliţiei Locale la care să îi invit să participe pe toţi bistriţenii interesaţi, ONG-urile, partidele politice. Voi organiza această dezbatere la începutul lunii noiembrie, în sala de şedinţe, pentru toţi cei interesaţi să-şi spună părerea. Sunt hotărât să reformăm această instituţie, să o facem mai utilă, mai apropiată de cetăţean şi mai respectată. Fără o Poliţie Locală fermă şi respectată, bistrițenii nu vor putea beneficia de respectarea ordinii publice și a legilor în acest oraș„, a declarat Cristian Niculae, într-o conferință de presă.

Totodată, acesta s-a declarat profund dezamăgit pentru că, în urma unui incident petrecut în luna iulie în Parcul Municipal, când polițiștii locali au amendat niște cetățeni pașnici care jucau șah, nu a primit niciun raport, deși a solicitat convocarea a două comisii de disciplină care să analizeze evenimentele de atunci.

„Este vorba despre acea confuzie de persoane şi raportul eronat comunicat public de către conducerea instituţiei. Sunt profund dezamăgit că până la această oră, în două luni de la formarea acestor comisii de disciplină, nu s-a luat nicio decizie, în condiţiile în care am propus sancţionarea celor doi poliţişti şi a şefului Poliţiei Locale. Solicit public membrilor celor două comisii ca în decurs de 7 zile să prezinte raportul şi concluziile, precum şi deciziile de sancţionare, dacă vor decide în acest sens. Instituţia Poliţiei Locale este o instituţie necesară Bistriţei, care trebuie să fie alături de cetăţeni şi care să lucreze pentru cetăţeni. Nu este permis să se greșească în acest fel, fără să luăm măsuri„, a precizat Cristian Niculae.