O firmă din Bistrița-Năsăud a asfaltat, luni seara, pe ninsoare, străzile unui sat care aparține de comuna Șieu. Primarul Ioan Cifor susține că lucrările care s-au derulat ieri în localitatea Ardan au început pe vreme bună, astfel că s-au comandat mai multe mașini cu asfalt. I-a prins seara pe muncitori, dar și ninsoarea, însă nu aveau cum să arunce asfaltul.

O asfaltare pe ninsoare a aprins spiritele localnicilor din satul bistrițean Ardan, comuna Șieu. Luni seara, un sătean i-a suprins pe muncitorii care se ocupă de lucrările de asfaltare a 21 de străzi din comună, lucrând de zor și i-a filmat. Înregistrarea video a fost făcută, bineînțeles, publică pe Facebook.

Publicată de Cristian Artudean pe Luni, 2 decembrie 2019

Primarul Ioan Cifor susține că, potrivit prognozei, avea să ningă doar după 7 seara, însă vremea s-a stricat mai repede, deși lucrările au început în jurul orei 10.00 dimineața.

După calculele noastre, dacă începeam la 10, până la 16-17 trebuia să terminăm. După-amiază a început ninsoarea. Noi am apucat deja să mai comandăm din bază încă opt mașini. Pe șase dintre ele le-am oprit, doar că, două dintre ele au ajuns la Ardan și oamenii s-au apucat de treabă. Cei de la firma constructoare ne-au garantat că lucrarea va ține și pe astfel de vreme, fiindcă există parametrii tehnici. Nu au fost turnați mai mult de 100 de metri de asfalt și, pe care, la primăvară îl vom testa, eu informând firma și pe această temă. Ei au garanţie 10 ani pe lucrare și își aumă calitatea lucrării„,  a spus primarul.

Contractul de lucrări se cifrează la 4 milioane de lei fără TVA.

Publicată de Cristian Artudean pe Luni, 2 decembrie 2019