O explozie neurmată de incendiu a avut loc într-o gură de vizitare a Stației de Gaz din municipiul Bistrița de pe strada Calea Clujului. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată ulterior la spital.

 

La locul incidentului au intervenit două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița-Năsăud și două echipaje de pompieri de la Detașamentul Bistrița pentru asigurarea măsurilor specifice. 

Victima este un bărbat în vârstă de aproximativ 46 de ani și prezenta arsuri la nivelul capului și a membrelor superioare. 

„La fața locului echipajele B2 și C2 alocate au găsit un bărbat de circa 46 ani, conștient, cooperant, care prezintă arsuri gr.I și II la nivelul extremității cefalice și la nivelul 1/3 distale ale ambelor membre superioare. Echipajele au asigurat asistență medicală de urgență la fața locului și au evacuat pacientul la UPU Bistrița”, a transmis dr. Annabella Muzsi, managerul SAJ Bistrița-Năsăud. 

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pompierii militari asigură zona pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor și evitarea producerii unei alte deflagrații. 

„Incidentul a avut loc într-o gură de vizitare a unui canal de alimentare cu apă, situat în afară spațiului ce aparține stației de gaz”, a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au intervenit și ei la acest caz și au demarat o anchetă.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au intervenit astăzi ca urmare a unui apel 112, prin care era sesizat faptul că, în municipiul Bistrița, o persoană a fost ranită în urma unei explozii. 

La fața locului a fost identificat un bărbat de 46 de ani, din Bistrița care, în calitate de angajat al unei societăți de furnizare de apă, ar fi efectuat verificări într-un cămin de vizitare, moment în care s-ar fi produs o explozie. Bărbatul a fost rănit și transportat la spital.

Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Totodată, în cauză a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud