Scandal în comuna Rebrișoara, unde s-au aruncat cuvinte și acuzații grele din partea susținătorilor fostului viceprimar Nicu Moldovan (PSD), care a fost demis vineri din funcție, în cadrul ședinței ordinare din luna noiembrie a Consiliului Local. Potrivit raportului prezentat de primarul comunei, Viorel Clapău (PNL), viceprimarul nu și-a exercitat atribuțiile încredințate, ba mai mult, pe unele chiar le-a depășit în mod nelegal.

 

Primarul comunei Rebrișoara, Viorel Clapău, susține în document faptul că viceprimarul ar fi  cercetat penal pentru fals. Din același document reiese încă un aspect interesant: atunci când a fost ales în funcția de viceprimar, Nicu Molodvan nu a fost votat de consilierii PSD, care au susținut un alt candidat social-democrat, Marius Bodiu, fiul fostului primar Nicolae Bodiu, care a condus administrația locală timp de cinci mandate, până în 2012, când a decedat.

Nicu Moldovan, până vineri viceprimarul comunei Rebrișoara, este nepotul de văr al președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și președinte al PSD Bistrița-Năsăud, Radu Molodovan. Totodată, potrivit surselor noastre soția ex-viceprimarului comunei Rebrișoara este nepoata soției liderului PSD Bistrița-Năsăud.

În ședința de vineri, Nicu Moldovan a fost demis din funcție de consilierii locali, fiindcă nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile care reveneau. Motivele demiterii, în documentele de mai jos.

Imagine

Imagine

Supărat pentru demitere, Nicu Moldovan și-a anunțat concetățenii pe Facebook despre faptul că a fost eliberat din funcție.

Stimați locuitori ai comunei Rebrișoara
Doresc să vă informez că începând de astăzi nu mai sunt viceprimarul localității
Oricum sunt bucuros ca în cei trei ani și jumătate în care am fost viceprimar am reușit să obținem finanțare pe o serie de proiecte care incep sa schimbe fata comunei sau o vor schimba in următoarea perioadă , toate contractele de finanțare fiind semnate după ce am fost numit viceprimar
Astăzi la propunerea domnului primar și cu sprijinul unor consilieri locali am fost demis în cadrul ședinței de consiliu local
Demis pentru că am luptat că locuitorii comunei sa beneficieze de condiții normale de trai gen apa ,canal sau asfalt
Demis pentru că am luptat împotriva celor care de prea multă vreme trăiesc de pe spatele comunei noastre și o capuseaza incontinuu
Demis pentru că că m-am opus mereu furturilor de orice fel în mod special distrugerii pădurilor și furturilor din subvențiile pentru pasiunile comunale
Îmi pare rău doar că nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus pentru cetățenii comunei noastre și sa ajut cat mai mulți oameni și îmi cer scuze față de cei care am greșit„, a scris fostul viceprimar.

Duminică, în jurul prânzului, un grup de rebrișoreni, printre care și s-a aflat și cel demis, dar și tatăl acestuia, au protestat lângă biserica din comună. S-au aruncat cuvinte grele la adresa primarului Clapău, căruia oamenii i-au reproșat că nu ar fi făcut nimic pentru comună, iar o parte dintre investiții nu ar fi fost finalizate.

 

Transmitem în direct, de la Rebrișoara, protestul împotriva demiterii din funcția de viceprimar a lui Nicu Moldovan.

Publicată de Radu Sîrbu pe Duminică, 1 decembrie 2019