Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită și la Bistrița, organizatorii pregătind  un spectacol inedit ce a avut loc în faţa Palatului Culturii din oraș. Grupul Distinto a susținut un concert extraordinar pe o scenă amenajată pe patinoarul Ice Arena, în vreme ce bistrițenii, prezenți în număr mare la eveniment, au putut asista la un show de patinaj artistic cu campioane naţionale şi internaţionale. 

Ziua de 15 ianuarie, care reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, a fost desemnată drept Ziua Culturii Naţionale la data de 16 noiembrie 2010, când Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege în acest sens, act normativ ce a întrunit 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.

Astfel că, în fiecare an pe 15 ianuarie, în România este sărbătorită Ziua Culturii Naționale, această zi fiind marcată cum se cuvine și la Bistrița.

În zona centrală a orașului, unde a fost amenajat în acest an și un patinoar, Primăria Bistrița, prin Centrul Municipal de Cultură ”George Coșbuc” a pregătit un program special.

#Bistrita #ZiuaCulturiiNationale #Eminescu

Publicată de Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița pe Marţi, 15 ianuarie 2019

”Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale,reprezentând data naşterii poetului nostru național, Mihai Eminescu, a fost sărbătorită în mod deosebit la pationarul din Bistrița printr-un concert susținut de grupul „Distinto” și pentru prima dată printr-un un show de patinaj artistic cu campioane naţionale şi internaţionale. Împreună cu foarte mulți bistrițeni, mulți dintre ei copii, am participat în această seară la un spectacol inedit organizat de Palatul Culturii Bistrița. Este o zi importantă pentru toți românii, se împlinesc astăzi 169 de ani de la nașterea poetului supranumit ”Luceafărul poeziei românești”” a declarat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, bistrițenii asistând în număr mare la spectacolul organizat în premieră pentru Bistrița.

Şi în alte ţări europene, Ziua Culturii Naţionale omagiază oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte.

FOTO: Facebook – Palatul Culturii, Cristian Niculae