Explozie la o navă, în Sulina, după ce ar fi lovit o mină marină

O explozie a avut loc la o navă de marfă aflată la Sulina. Trei persoane au fost grav rănite. Nava, una de mici dimensiuni, este încărcată cu ciment și a început să se scufunde. 

O navă de marfă sub pavilion Togo a explodat la Sulina.

15 persoane au fost evacuate. Trei dintre acestea sunt în stare gravă.

Se pare că este vorba de o explozie la sala motoarelor a navei, după ce aceasta ar fi lovit o mină marină.

Incidentul ar fi avut loc pe canal, între Sulina și gura de vărsare a brațului în Marea Neagră, într-o zonă în care apa are adâncime foarte mare.

ALERTĂ. Mine marine plutesc în derivă pe Marea Neagră

112 Brăila informează că nava SAR ARES-ARSVOM, trimisă în ajutor la nava TOGO SEAME, aflată în Rada Sulina, la care s-a produs o explozie, se intoarce la Tulcea cu 12 persoane  rănite, din care două grav rănite. Explozia s-a produs  la sala mașinilor.

Comunicatul oficial al autorităților:

În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF,  de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.
La acțiunea de salvare  a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.
Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română.

Pericolul minelor marine din apropierea conflictului din Ucraina

Unul dintre cele mai grave pericole pentru navigația maritimă în Marea Neagră este reprezentat de minele marine care plutesc în apele teritoriale ale României și Bulgariei. Aceste mine provin din zona de conflict dintre Rusia și Ucraina, unde ambele părți au folosit arme explozive pentru a împiedica accesul navelor inamice. Unele dintre aceste mine au fost duse de curenți spre sud, ajungând în apropierea țărmurilor românești și bulgare.

Pentru a preveni și neutraliza această amenințare, forțele navale ale României și Bulgariei au desfășurat acțiuni de monitorizare și deminare a spațiului maritim, cu sprijinul partenerilor din NATO, precum Franța, SUA și Turcia. Potrivit unor surse oficiale, de la începutul conflictului din Ucraina până în prezent, marinarii și scafandrii români și bulgari au neutralizat peste 20 de mine marine provenite din nordul Mării Negre.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.