Bistrițean reținut pentru delapidare! Și-a prejudiciat firma la care muncea, de peste 2 milioane de lei

Un bărbat din Bistrița este acuzat de delapidare, fals și uz de fals, și a fost reținut miercuri, după ce polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au efectuate două percheziții domiciliare la domiciliul acestuia din Bistrița, dar și la locuința părinților săi, din localitatea Salva.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, ieri, 9 august, pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au fost efectuate în localitățile Bistrița și Salva, la locuința unui bărbat de 34 de ani, bănuit de comiterea faptelor și un alt imobil deținut de familia acestuia.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2023, bărbatul, angajat al unei societăți comerciale pe o funcție de inginer, cu atribuții de manager-aprovizionare, ar fi comandat în numele societății la care era angajat, materiale de construcții, de la diverși furnizori, iar pentru plata acestora, ar fi completat bilete la ordin, pe care le-ar fi semnat în fals, în numele administratorului societății angajatoare. Ulterior, marfa comandată ar fi fost livrată la diverși beneficiari, iar bărbatul de 34 de ani ar fi încasat sume de bani, reprezentând contravaloarea acesteia, pe care și le-ar fi însușit fără drept. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat ca fiind 2.001.100 de lei.

La percheziții au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor facturi fiscale, instrumente de plată și alte documente cu valoare probatorie. Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, polițiștii au dispus instituirea sechestrului asigurator cu privire la 2 autovehicule și un apartament, estimate la aproximativ 100.000 de euro”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

După percheziții, bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru audieri, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cursul zilei de joi, 10 august, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.