Gabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea a solicitat, miercuri, coaliției să nu cedeze în ceea ce privește pensiile militare de stat și să acționeze pe toate fronturile pentru ca acestea să rămână pensii ocupaționale, scrie umpmv.eu, site-ul Uniunii Militarilor si Politistilor „Mihai Viteazul”.

„Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” solicită coaliției aflate la guvernare să nu cedeze în ceea ce privește pensiile militare de stat și să acționeze pe toate fronturile pentru ca acestea să rămână așa cum sunt, de la Cuza încoace: pensii ocupaționale, pensii de serviciu. Vedem că, în ultimele luni, se fac presiuni uriașe, din mai multe direcții, pentru ca pensiile militare să fie considerate “speciale” și pentru a fi transformate în pensii contributive. Se încearcă, din păcate, inclusiv inducerea în mentalul colectiv a ideii că militarii și polițiștii au pensii foarte mari, pensii nemeritate, că sunt protejați de către stat, comparativ cu ceilalți pensionari. Nimic mai fals!”, susține fostul vicepremier pentru securitate națională.

El subliniază că “militarii au drepturi câștigate de-a lungul timpului, ducând o viață plină de constrângeri și privațiuni pe care alte profesii nu le au și care vin odată cu depunerea jurământului militar”.

„Pensiile lor nu sunt privilegii, ci recunoașterea pe care statul român și societatea o datorează celor care îmbracă haina militară și slujesc țara, chiar cu prețul vieții. Ei sunt oamenii din prima linie, în aceste vremuri grele, iar statul trebuie să le asigure drepturile câștigate și un suport solid.

Cu războiul la granițe, România trebuie să-și susțină armata sub toate formele, trebuie să-i susțină pe toți activii și rezerviștii din instituțiile care formează sistemul de aparare, ordine publică și siguranță națională”, precizează Gabriel Oprea.

Fostul ministru al apărării și al afacerilor interne afirmă că pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale, așa cum sunt și în statele NATO.

„Militarii din MApN, din MAI, din SRI, SIE și STS și polițiștii merită respect din partea statului român, iar autoritățile competente și liderii politici aflați la conducerea țării trebuie să facă absolut toate eforturile necesare în această direcție, să negocieze, să nu accepte mai puțin, să se impună și să reușescă în aceste demersuri!”, a mai spus președintele UMPMV.

Sursa: Realitatea Din UNPR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.