Două dosare penale au fost întocmite de polițiști, marți, pentru evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații, vizate fiind două societăți comerciale și două femei din Maieru și Bistrița. Cele două femei au obținut îndemnizații pentru creșterea copilului în baza unor adeverințe de venit false. 

 

În urma controalelor și verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat, marți 25 august, noi cazuri de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. Vizate sunt două societăți comerciale și două femei din Maieru și Bistrița care ar fi beneficiat de îndemnizații de creștere a copilul.

„În urma primelor investigații efectuate a reieșit că, în perioada mai-decembrie 2019,  cele două societăți comerciale ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, constând în acordarea drepturilor salariale unor angajate și ar fi eliberat în acest sens adeverințe cu date nereale cu privire la veniturile obținute de cele două femei.

Ulterior, persoanele în cauză ar fi solicitat acordarea îndemnizației de creștere a copilului pentru care au depus adeverințele care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute”, a explicat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Citește si:

Trei firme bistrițene, implicate în obținerea nelegală de îndemnizații pentru cresterea copilului! Polițiștii au deschis dosare penale

Încă trei bistrițeni care au obținut îndemnizații pentru creșterea copilului în baza unor documente false, cu dosare penale

Percheziții DIICOT în Bistrița-Năsăud! Patru persoane fizice și o persoană juridică, implicate într-o rețea pentru obținerea ilegală de bani. Prejudiciul depășește 2 milioane lei