Complexul Balnear Băile Figa din județul Bistrița-Năsăud atrage din ce în ce mai mulți turiști și crește de la un an la altul, reușind să devină o stațiune de referință pe harta turistică a țării. Fiind o oază de sănătate mai ales că proprietățile apei sărate și a nămolului sunt asemănătoare cu cele de la Techirghiol, în nouă ani de când funcționează, pragul complexului a fost trecut de peste 1,6 milioane de turiști.
Încheierea unui nou sezonul estival la Băile Figa arată că din ce în ce mai mulți turiști aleg acest complex balnear pentru a petrece câteva momente de relaxare. Numai în acest an, peste 170.000 de turiști au trecut pragul complexului, potrivit bilanțului prezentat de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, în cadrul unui eveniment intitulat ”Administrație pentru comunitate” și organizat la Beclean.
”Băile Figa – stațiunea cu ajutorul căreia orașul nostru este acum foarte cunoscut din punct de vedere turistic, iar economia locală a avut numai de câștigat. Numai anul acesta, 172.000 de turiști au vizitat Stațiunea Balneară Băile Figa, iar numărul tinde să crească de la un an la altul. Știu că asta ne obligă să păstrăm un standard ridicat și vom continua să facem asta ca și până acum” a precizat primarul Nicolae Moldovan.
În plus, administrația locală din Beclean are noi planuri de investiții. ”Deja este în lucru pentru viitorul apropiat construcția unor tobogane noi, care vor fi cele mai spectaculoase. Mulțumesc delegației din Polonia care ne-a lăsat azi în dar o lucrare de masterat ce conține numeroase sugestii folositoare pentru noi referitor la amenajarea viitoare a Băilor Figa din punct de vedere peisagistic” a mai completat Moldovan.
Complexul balnear Băile Figa fost inaugurat în iulie 2010, iar în nouă ani de când funcționează complexul, circa 1,6 milioane de turiști i-au trecut pragul.
Stațiunea se întinde pe 15 hectare și este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean.
Băile Figa au fost amenajate prin programul PHARE 2004-2006 “Coeziune Economică şi Socială – Proiect de Infrastructură Regională”, alături de Băile Cojocna şi Ocna Dej din judeţul Cluj.
Proiectul a avut ca obiectiv general îmbunătăţirea infrastructurii regionale în vederea creşterii economice, prin crearea unui cadru favorabil atragerii investiţiilor locale şi străine şi prin crearea unor locuri de muncă. Potenţialul turistic al zonei Băilor Figa constă în apele curative (clorosodice, puternic concentrate) şi în nămolul sărat, cu proprietăţi deosebite de vindecare în diferite boli ale sistemului nervos periferic, boli ale aparatului locomotor şi boli ale aparatului genital femeiesc.
FOTO: www.bailefiga.com