20 de atacuri cu drone rusești, noaptea trecută, în Ucraina

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează dpa.

UPDATE 8:10 – Planificarea contraofensivei ucrainene de către SUA şi Kiev a fost marcată de erori şi dezacorduri

La 15 iunie, într-o sală de conferinţe de la sediul NATO din Bruxelles, secretarul apărării Lloyd Austin, flancat de comandanţi americani de rang înalt, s-a aşezat în jurul unei mese cu omologul său ucrainean, căruia i s-au alăturat consilieri de la Kiev. În încăpere se simţea un aer de frustrare, relatează The Washington Post (WAPO).

Lloyd Austin, cu vocea sa de bariton, l-a întrebat pe ministrul ucrainean al apărării de atunci, Oleksii Reznikov, despre procesul decizional al Ucrainei în primele zile ale contraofensivei sale mult aşteptate, presându-l să explice de ce forţele sale nu foloseau echipamentele de deminare furnizate de Occident pentru a permite un asalt mai amplu, mecanizat, sau nu foloseau fumigene pentru a-şi ascunde înaintarea. În ciuda liniilor de apărare fortificate ale Rusiei, a spus Austin, trupele Kremlinului nu erau invincibile.

Reznikov, avocat de profesie, i-a spus că cei care iau aceste decizii sunt comandanţii militari ucraineni. Dar el a adăugat că vehiculele blindate ale Ucrainei erau distruse de elicopterele, dronele şi artileria rusească la fiecare încercare de a avansa. Fără sprijin aerian, a spus el, singura opţiune este să se folosească artileria pentru a bombarda liniile ruseşti, soldaţii să coboare din vehiculele luate la ţintă şi să înainteze pe jos. „Nu putem face manevre din cauza densităţii de mine terestre şi a ambuscadelor pentru tancuri”, a explicat Reznikov, potrivit unui oficial care a fost prezent.

UPDATE 6:30 

Un număr de 18 drone, care au fost lansate din peninsula Crimeea, precum şi racheta, au fost respinse cu succes, au anunţat luni Forţele Aeriene Ucrainene pe Telegram.

Iniţial, nu au fost raportate victime sau pagube.

În total, apărarea antiaeriană a fost activă în nouă regiuni ale ţării în timpul nopţii, potrivit sursei citate.

Autorităţile ruse au confirmat oficial decesul unui alt general în Ucraina.”Comandantul adjunct al Corpului 14 de armată al Flotei Mării Nordului, generalul-maior Vladimir Zavadski, a căzut în luptă în regiunea operaţiunii militare speciale”, a informat pe Telegram Aleksandr Gusev, guvernatorul Voronejului, o regiune care se învecinează la est cu Ucraina. Presa ucraineană a raportat săptămâna trecută moartea lui Zavadski.

Potrivit surselor ruse, şase generali au murit în conflict, în afară lui Zavadski, în timp ce Ucraina a revendicat moartea a cel puţin 12 generali ruşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.