La nivelul județului Bistrița-Năsăud, circa 570 de candidați la 40 de discipline s-au înscris pentru examenul de titularizare din acest an. Candidații vor susține proba scrisă pe data de 11 iulie.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, au fost amenajate două centre de examen. Astfel, unitățile de învățământ în care se va desfășura proba scrisă a examenului sunt:

 • Centrul nr. 1 – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa pentru disciplinele:
  – arte, muzică;
  – biologie, fizică, chimie;
  – istorie, geografie, socio-umane, cultură civică;
  – limba şi literatura română;
  – învățământ special;
  – religie;
  – învățători.
 • Centrul nr. 2 – Școala Gimnazială nr. 1 Bistriţa pentru disciplinele:
  – limbi moderne (engleză, franceză, germană);
  – matematică, informatică;
  – tehnologii;
  – educaţie fizică şi sport;
  – educatoare.

Rezultatele vor fi afişate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestaţiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Conform metodologiei de examen, pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajaţi pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Anul trecut, în județul Bistrița-Năsăud, la examenul de titularizare s-au înscris 534 de candidați, procentul de note peste 7 fiind de 46,44 la sută. În 2017, doi candidați au obținut nota 10 la proba scrisă a examenului.

Sursa foto: www.aradon.ro