Mâncarea mexicană este apreciată în lumea întreagă pentru gustul său autentic și delicios. Încă din vremuri străvechide demult acest popor a excelat s-a întrecut în a crea cele mai savuroase combinații culinare, astfel că în prezent bucătăria mexicană are o paletă gastronomică care cu siguranță răsplătește apetitul oricărui gurmand. Preparatele sunt cunoscute a fi ceva mai picante și compuse din ingrediente naturale, precum porumbul, fasolea, roșiile sau ardeii iuți chili. Dacă preferi combinațiile vibrante, poți comanda mâncare online de la Taco Bell ca să experimentezi cu adevărat gustul preparatelor mexicane. Iată ce specialități îți vor încânta papilele gustative:

Tacos

Probabil cel mai faimos preparat mexican, care se regăsește în toate restaurantele, este tacos. Acesta este format dintr-o umplutură, care poate conține carne de porc, de vită, de oaie, de pui, pește ori legume, toate așezate într-o lipie tortilla făcută din făină de grâu ori de porumb. Tacos este o mâncare specifică și, chiar dacă, în general, este plin de carne, există variante care să-i ispitească și pe vegetarieni, cu alimente precum ciuperci, cartofi și fasole.

Quesadilla

Termenul de quesadilla definește, de regulă, o tortilla împăturită în două și cu brânză topită în interior. Preparatul a apărut în timpul colonizării Mexicului, când se făcea dintr-o lipie de porumb încălzită în tigaie, peste care se punea brânză queso de Oaxaca, un sortiment asemănător mozzarellei. În zilele noastre, se consumă quesadillas cu o diversitate de brânzeturi, dar și care conțin în umplutură și alte alimente, de pildă dovlecel sau ciuperci. De asemenea, quesadilla se servește alături de sosuri precum guacamole, sos Rojo ori Pico de Gallo.

Chalupa Supreme

Tot din categoria lipiilor tortilla face parte și Chalupa Supreme, o altă specialitate mexicană. Este vorba despre o tortilla din făină de porumb, umplută cu carne friptă și tocată mărunt. Lipia se împăturește sub formă de vapor și se prăjește, după care se umple cu carne condimentată cu usturoi, chili și verdeață. Se pot adăuga și boabe de fasole roșie, cașcaval, salată sau felii de roșii.

Chilaquiles

La micul dejun ori prânz, mexicanii preferă să servească o tortilla din porumb cu brânză, salsa verde sau roșie. Chilaquiles se poate consuma ca atare ori se pune peste ouăle prăjite. Unele variații permit și adăugarea de carne, brânză rasă ori frijole, adică fasole răcită.

Pozole

Dacă te gândești că în Mexic se servește doar tortilla, te înșeli. Pozole, de exemplu, este o supă groasă făcută din hominy, respectiv boabe de porumb uscate, carne de porc, salată verde, ridichi, ceapă și ardei chili. În trecut, pozole avea semnificații ritualice deoarece porumbul era considerat sacru de către azteci și se consuma doar la ocazii speciale.

Menudo

Mexicanii au și ei un preparat similar cu precum ciorba de burtă cunoscută de noi. Menudo se prepară destul de laborios, din burtă de vită gătită împreună cu supă, chili, lime, ceapă, oregano și coriandru. Acest fel de mâncare se poate face chiar și în 7 ore, iar la final este servită cu mâna, folosind tortilla.

Guacamole

De pe lista specialităților mexicane ce îți vor încânta papilele gustative nu trebuie să lipsească guacamole, sosul celebru peste tot în lume. Acesta a fost creat de azteci, cu mult înainte de apariția Mexicului de azi. Rețeta originală includea doar avocado, sare de mare și zeamă de lime, însă variantele moderne includ și roșii, ceapă, usturoi sau alte ingrediente. Guacamole se servește foarte des cu nachos, faimoasele chipsuri din tortilla, dar poate fi utilizat și ca garnitură pentru alte mâncăruri sau umplutură în sandwich-uri tortilla.

 Cu siguranță toate aceste preparate culinare ți-au stârnit interesul pentru bucătăria mexicană. Dacă preferi mâncărurile sănătoase și poate ceva mai picante este absolut necesar să-ți îndrepți atenția spre gastronomia mexicană deoarece vei fi plăcut impresionat de deliciile acestei minunate bucătării.