Fonduri europene de peste 4,5 milioane de euro pentru reabilitarea unei școli și a unui cămin cultural de pe raza municipiului Bistrița

Primăria municipiului Bistrița a semnat, recent, două contracte de finanțare din fonduri europene pentru două proiecte importante. Este vorba despre un proiect care vizează reabilitarea Școlii Gimnaziale Lucian Blaga din oraș și despre un alt proiect prin care va fi reabilitat și modernizat căminul cultural din localitatea componentă Slătinița. Investițiile depășesc 4,5 milioane de euro. 

În ceea ce privește Școala Gimnazială Lucian Blaga din Bistrița, valoarea totală a proiectului este de 19,6 milioane de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 16,7 milioane lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 2,5 milioane lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către municipiul Bistrița, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Proiectul prevede reabilitarea/modernizarea, echiparea și dotarea imobilului școlii având o suprafață de 1.950 mp. Totodată, este prevăzută și modernizarea sălii de sport având o suprafață de 590 mp, dar și amenajarea curții și a spațiilor verzi pe o suprafață de peste 7.000 de mp.

În ceea ce privește căminul cultural din localitatea componentă Slătinița, proiectul prevede că se vor executa lucrări de reabilitare și extindere a căminului cultural propriu-zis prin crearea unui ansamblu din două clădiri cu o suprafață totală de 653,30 mp. De asmenea, ansamblul nou creat va fi dotat cu utilitățile și echipamentele adecvate desfășurării activităților cultural-educative.

Prin realizarea acestui proiect, se are în vedere creșterea calității vieții a 571 de persoane care locuiesc în Slătinița prin oferirea unui spațiu public adecvat în care au oportunitatea de a participa pe deplin la viața economică, socială, politică și culturală a societății în care traiesc. Valoarea totală a acestui proiectul este de 3 milioane lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 2,6 milioane lei, valoarea eligibila nerambursabilă din bugetul național este de 397.000 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către municipiul Bistrița, în valoare de 61.000 lei.

FOTO: Școala Gimnazială Lucian Blaga, Florin Ioan Bojor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.