Ionuț Simionca: ”Start-up Nation – păcăleala anului 2018!” (VIDEO)

Deputatul PMP Ionuț Simionca a ridicat, în plenul Parlamentului, o problemă care afectează în mod direct tinerii dispuși să dezvolte afaceri. Parlamentarul a vorbit despre programul Start-up Nation, care în opinia sa prezintă o serie de anomalii și pe care, de la tribună, deputatul l-a criticat.

O primă anomalie sesizată de deputatul bistrițean este legată de criteriul privind obținerea punctajului maxim.

”În timp ce sute, poate chiar mii de tineri români, care visează să își facă imperii după modelul Mark Zuckerberg, își pregătise deja planurile de afaceri după modelul 2018 a programului Start-Up Nation, Guvernul Dragnea-Dăncilă le dă o palmă acestor antreprenori visători, prin modificarea primei de evaluare a proiectelor. IT-ul nu mai poate obține punctaj maxim, fiind devansat, de exemplu, de serviciile de pompe funebre. De ce am avea nevoie de mai multe firme de pompe funebre? Ar putea Guvernul PSD-ALDE să aibă niște planuri în acest sens cu privire la viitorul românilor, pl deveni competitianuri pe care nu ni le-au adus la cunoștință până în acest moment? În aceeași logică PSD-istă, o firmă de IT este mai puțin valoroasă decât o shaormerie, o spălătorie de mașini cu fisă sau fără fisă. Logica PSD este greșită atâta timp cât România poate deveni competitivă doar încurajând afaceri generatoare de valoarea adăugată brută foarte înaltă în domeniu, orientată către o cerere prezentă și pe cât posibil viitoare cum ar fi industrii creative, tehnologia informației, comunicații, robotizare, construcții de mașini și utilaje asistate de computer, servicii financiare, agricultură ecologic, etc” a declarat, de la Tribuna Parlamentului, Ionuț Simionca.

Vreți să știți cum vede actuala putere viitorul acestei națiuni? Conform logicii pesediste, la ediția din acest an a Start-up Nation, o firmă de IT nu poate obține punctaj la fel de mare ca, de exemplu, o firmă care oferă servicii de pompe funebre. I-am cerut astăzi ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea, să renunțe la propunerile aberante de modificare a Programului Start-up Nation și să îi încurajeze pe tinerii care vor să facă afaceri cu valoare adăugată mare, îndreptate spre viitorul acestei țări.

Publicată de Ionut Simionca pe Miercuri, 10 Octombrie 2018

De asemenea, o altă critică adusă de deputat este legată de propunerea ministrului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, privind înscrierea și contractarea proiectelor după principiul primul venit – primul servit. ”Pentru marea majoritate a apelurilor derulate în fonduri structurale s-a renunțat încă din 2014 la aplicarea acestui principiu pentru apelurile ce vizează investiții în mediul privat. Mai mult, ultimele încercări de a reintroduce acest primul venit – primul servit s-au soluționat cu eșec (…)  Pe această cale, în cer ministrului pentru Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, să renunțe la propunerile aberante de modificare a programului Start-Up Nation față de forma adoptată de Parlament (…)” a mai adăugat Simionca.

Deputatul mai solicită ca ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat să îi încurajeze pe tinerii care vor să facă afaceri cu valoare adăugată mare, îndreptate spre viitorul acestei țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.